Arbins gate 1, Oslo

Kontaktpersoner

Anders Dalvor
Eiendomsrådgiver / Analytiker
T: +47 930 25 377 E: ad@tigereiendom.no

Michael Færden
Teamleder / Senior eiendomsrådgiver
T: +47 922 24 777 E: mf@tigereiendom.no

Areal 258 kvm
Type Kontor

CBD/Vika - Kontorlokale til leie ved Victoria Terrasse

Beliggenhet

Arbins gate 1 er svært sentralt beliggende i Vika med direkte nærhet til Nationaltheatret, Rådhuset, Aker Brygge og Karl Johans gate. Det er kort gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon og bysentrum med sine mange servicetilbud som butikker, kaféer og restauranter.

Nærmeste holdeplass til kollektiv transport er:
T-bane: Nationaltheatret (2 min)
Trikk: Nationaltheatret og Kontraskjæret (4 min)
Buss: Nationaltheatret og Kontraskjæret (4 min)
Tog: Nationaltheatret stasjon med lokal-, regional- og flytog (2 min)

Fasiliteter

  • Alarm
  • Bredbåndstilknytning
  • Heis

Historie

Henrik Ibsen, bodde fra 1895 til sin død i 1906, i eiendommen Arbins gate 1. Eiendommen huser i dag Ibsenmuseet. Museet består av en utstilling, samt Ibsen sin leilighet. Leiligheten er tilbakeført til den stand den var i den gang Ibsen levde og virket i huset.

Sammen med Norsk Folkemuseum har Victoria Eiendom igangsatt en utvidelse av bygningsmassen i Arbins gate 1 for å bygge et større museum. I tillegg bygges det et helt nytt teater, ved å grave ut og bygge inn eksisterende luftegård. Teateret får en kapasitet på ca. 160 personer og skal drives av Nationaltheatret i samarbeid med Norsk Folkemuseum, for å fremme Ibsen og hans forfatterkunst. Ombyggingsarbeidene startet våren 2019 og skal ferdigstilles på nyåret 2021. Åpning av nytt museum og teater er planlagt sommeren 2021.

Norsk Folkemuseum omtaler eiendommen som Ibsen-Hus .